Blog

Sociale Ongelijkheid in Nederland & Wereldwijd [2021]

Wat is sociale ongelijkheid? En komt dat nog voor in Nederland? In dit artikel lees je er alles over en geven we je voorbeelden van sociale ongelijkheid en gelijkheid.

Lees alles over Sociale ongelijkheid

Kinderarbeid in Nederland & wereldwijd [2021]

Voor kinderen is het heel belangrijk dat zij gewoon kind kunnen zijn. Spelen, naar school gaan en langzaamaan kennis maken met de wereld om hen heen. Verplicht moeten werken hoort hier niet bij. Helaas is dit op veel plekken in de wereld wel het geval.

Lees alles over kinderarbeid

Wat is een ontwikkelingsland? Lijst van ontwikkelingslanden [2021]

In Nederland mogen wij onszelf gelukkig prijzen met de hoge graad van ontwikkeling binnen onze samenleving. Ons land is uiteraard niet perfect, maar erg voortvarend ten opzichte van andere landen in de wereld.

Lees alles over ontwikkelingslanden

Wat is de geschiedenis van de vrouwenrechten? En hoe worden deze tegenwoordig nog geschonden?

Beperkt worden in je doen en laten om één reden: je bent een vrouw. Op te veel plaatsen in de wereld worden vrouwen nog steeds als minderwaardig gezien aan mannen.

Lees alles over Vrouwenrechten & Vrouwenemancipatie

Wat is discriminatie? En hoe verschilt het met racisme?

Iedereen wil gelijk behandeld worden. Ongeacht waar je vandaan komt en welke opvattingen je er op na houdt. Deze gelijke behandeling zou ook een basisrecht moeten zijn voor iedere burger.

Lees alles over discriminatie

Wat is Racisme? Definitie Racisme & Racisme in Nederland.

Je denkt misschien dat racisme iets is van vroeger of dat racisme vooral voorkomt in andere landen. Helaas is niets minder waar. Racisme komt nog erg veel voor en is ook in Nederland voor veel mensen nog dagelijkse kost.

Lees alles over Racisme