Milieubewust en duurzaam

Een duurzame en groene toekomst voor iedereen, dat vinden wij belangrijk. We kiezen ervoor om een focus te leggen op het bouwen van een klimaatneutrale en duurzame samenleving en het herstel van biodiversiteit. Daarvoor is het nodig dat we een omslag in gang zetten naar een duurzame energievoorziening, een emissievrije mobiliteitssector en een toekomstbestendig voedselsysteem.

Een duurzaam plantsoen is geen goed doel, maar een noodzaak.

Jaarlijks verdwijnen er meer dan 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeren wij in bomen en planten. Wij planten bomen en planten en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen en planten. In onze projecten werken wij samen met de lokale bevolking.

Onze fruitbomen. Dankzij de bananen aan de bananenboom of de palmbladeren aan de palmboom kunnen mensen eten en een bestaan opbouwen. Doordat wij de mensen in nood actief leren fruitbomen te onderhouden en te oogsten stijgen de overlevingskansen en een vooruitzicht op een goede toekomst.

De inkoop. Alle bomen en planten worden bij lokale kwekerijen gekocht waar er door onze vrijwilligers gekeken wordt of de bomen en planten aan al de eisen voldoen. In samenspraak met de ‘Village Chiefs’ wordt er besloten waar geplant gaat worden. De bomen en planten worden ter beschikking gesteld aan community centra, scholen en weeshuizen die er goed voor zorgen. Zo zorgen wij er voor dat al het fruit ten goede komen aan de kinderen die voeding het hardst nodig hebben.

Wij planten met twee doelstellingen:

1 Wij willen een groene en gezonde aarde doorgeven.

2 Wij planten in de strijd tegen armoede en honger.

Ambassadeur Mr P.J.Ph. Dietz de Loos

Bomen en planten voor de bescherming van het klimaat en in de strijd tegen honger.

 

Als iedere wereldburger jaarlijks 2 bomen plant, stoppen we niet alleen de wereldwijde ontbossing, maar zorgen we dat er meer bos bijkomt.

– Ridder in de Orde van Oranje Nassau
– Ridder in de Ordre National de la Légion d’Honneur

 

Avocadoboom

Een avocado boom geeft op termijn tot wel vijfhonderd avocado’s per jaar. Deze vrucht is rijk aan goede vetten die zorgen voor een gezond hart en een sterk lichaam. Door het grote aantal avocado’s dat de boom geeft kunnen deze verkocht worden waardoor deze ook geld opleveren voor de gemeenschap.

Bananenboom

Een bananenboom kan een gemeenschap veel opleveren. De boom kan wanneer volgroeid tot wel 350 bananen per jaar opleveren. Een banaan bestaat uit veel belangrijke vitaminen waarmee het hart wordt versterkt, de bloeddruk verbetert en zelfs een betere stemming geeft door de ‘tryptofaan’ die de banaan bevat.

Door het grote aantal bananen kan een gemeenschap lange tijd van de bananenboom eten en kunnen zij het deel dat over is verkopen om de gemeenschap verder te ontwikkelen en bijvoorbeeld kinderen naar school laten gaan.

Cacaoboom

Cacao, letterlijk vertaald ‘Voedsel van de goden’, is een vrucht die erg gezond is. Het is een vrucht die een positief effect heeft op de stemming van de mensen. Cacao is een gewilde vrucht, daardoor kan de gemeenschap waar de boom komt te staan het overschat dat de boom geeft verkopen en investeren in bijvoorbeeld schoolgeld of medische voorzieningen.

Rijst boom (Jackfruit)

Een rijst boom is de perfecte donatie voor een gemeenschap. De vrucht zit bomvol vitaminen en kalium en is daardoor erg voedzaam. De vrucht kan onbewerkt worden gegeten en tot wel 45 kilo zwaar worden. Een volwassen boom kan tot wel 200 vruchten per jaar geven, wat betekent dat de gemeenschap een overschot zal hebben aan deze vrucht en deze kan verkopen op een markt. Met dit geld kan weer geïnvesteerd worden in schoolgeld, op deze manier heeft de donatie impact op meerdere aspecten en gaat het verder dan alleen de boom.

Sinaasappelboom

De sinaasappelboom kan tot wel vijfhonderd sinaasappels per jaar geven. De sinaasappel is heerlijk zoet en rijk aan goede vitaminen die bijdragen aan het sterk houden van het immuunsysteem. Tevens kan het overschot van de oogst worden verkocht op de lokale markten, waarmee de gemeenschap weer kan investeren in bijvoorbeeld schoolgeld en medische materialen, waardoor de donatie impact zal hebben op meerdere vlakken.

Palmboom

De palmboom is een multifunctionele donatie. De boom geeft niet alleen de welbekende kokosnoot, maar de sterke bladeren worden gebruikt als dakbedekking, de vezels van de kokos worden gebruikt voor het maken van touw en de restproducten worden geperst en gebruikt als veevoer.

Met de donatie van een palmboom help je dus niet alleen het tegengaan van de hongersnood, maar help je een gemeenschap op meerdere vlakken door het multifunctionele karakter van deze boom.

Meloenboom (papaja)

De papaja is de perfecte donatie voor een gemeenschap om hen te helpen baby’s gezond te houden. De vrucht zit namelijk vol met eiwitten, die belangrijk zijn voor de gezondheid.

Het overschot kan verkocht worden. Hierdoor kan een gemeenschap investeren in bijvoorbeeld schoolgeld, om kinderen zicht te geven op een betere toekomst.

Help mee

Plant 2 zuurstofbomen (Tree of life)

Help dus mee met uw Tree of life en bescherm de dieren, het oerbos en draag positief bij aan het klimaat.

Plant 2 ananasplanten

De ananasplant geeft heerlijke en voedzame vruchten. De ananas is rijk aan vitamine C, wat het immuunsysteem versterkt.