Niet naar school kunnen

Ruim 110 miljoen kinderen, veelal meisjes, kunnen niet naar school. Waarom vooral meisjes? Het ontbreken van gescheiden toiletten voor jongens en meisjes is dikwijls de reden waarom meisjes wegblijven van school. De ongelijke behandeling van jongens en meisjes in het onderwijs doet afbreuk aan de fundamentele rechten van meisjes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel van mijn donatie gaat daadwerkelijk naar kinderen?

Wij willen benadrukken dat stichting 168 Million géén winst maakt. Jouw donatie gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood.

Als kinderen ver van school wonen, hoe gaan jullie daarmee om?

Kinderen die via ons naar school gaan komen vaak uit gebieden die op uren reizen van een goede school liggen. Deze kinderen gaan dan intern. Wij zorgen dat de kinderen op school kunnen overnachten. Wij zorgen o.a. voor slaapkleding, badkamerspullen, beddengoed en alles wat nodig is om fijn in slaap te vallen. Wij zorgen ook voor het vervoer van én naar de school. De kinderen kunnen dus altijd hun ouders bezoeken.

Wat is het directe resultaat als wij schoolgeld doneren?

Je stimuleert een economische en sociale groei

a) Je zorgt er voor dat kinderen specifieke vakken leren voor hun toekomstige beroep;
b) Je zorgt voor betere kansen voor meisjes in landen waar veel ongelijkheid is tussen jongens en meisjes;
c) Je zorgt voor een fijne en eerlijkere samenleving;
d) Je zorgt voor een betere ontwikkeling van algemene kennis en verbetert algemeen sociaal gedrag en omgangsnormen.
e) Elk extra kind op school is een kind minder op straat. Een schoolgaand kind loopt minder kans om gerekruteerd te worden door een gewapende militie, om tot een vroegtijdig huwelijk gedwongen te worden of een ziekte op te lopen. Waar meisjes onderwijs krijgen vergroot hun rol binnen de gemeenschap en zal armoede dalen.

Hoe is de kwaliteit van het onderwijs?

Voor kwalitatief onderwijs zijn er scholen, schoolmateriaal en goede leerkrachten nodig. Ook de betrokkenheid van de ouders en de hele gemeenschap speelt een rol in het proces. Wij zetten ons in door een rechtvaardig onderwijs te verzekeren, ook voor kinderen in moeilijke omstandigheden, voor minderheidsgroepen en voor meisjes. Daarnaast verbeteren wij de kwaliteit van het onderwijs door de gemeenschap te betrekken en schoolmateriaal te leveren.

Een schoolgaand kind loopt minder kans om gerekruteerd te worden door een gewapende militie, om tot een vroegtijdig huwelijk gedwongen te worden of onnodig een ernstige ziekte op te lopen.

Rugtas plus schoolspullen

Deze rugtas met schoolspullen maakt het leren effectiever en vergroot de kans op een succesvolle educatie. Om ervoor te zorgen dat de kinderen iedere keer hun boeken mee kunnen nemen en huiswerk kunnen maken, is de rugtas met schoolspullen onmisbaar.

Help mee

Doneer één schooljaar

Zonder goed onderwijs is een kans op een goede toekomst vrijwel nihil. Geef een kansrijke toekomst aan kinderen die niet naar school kunnen.

Sport Educatie

Met dit duurzame project stellen wij scholen in staat om kinderen te laten leren door middel van sport en spel.