Geef een thuis

Er zijn ruim een half miljard mensen dakloos. Kinderen groeien noodgedwongen op zonder dak boven hun hoofd. Onze huisjes beschermen de dorpsbewoners tegen regen, ziektes en kou. Maar bovenal geven de huisjes mensen een ‘thuis’.

Hoe werkt het

Hoeveel van de donatie gaat daadwerkelijk naar het project
Wij willen benadrukken dat stichting 168 Million géén winst maakt. Jouw donatie gaat voor 100% naar hulpprojecten voor mensen in nood.
Je kunt zelf je huisje ontwerpen
Doneer een huisje in jouw kleur en met jouw logo en help een familie aan een gezonde slaapplaats. Het huisje wordt in jouw kleur geschilderd en je kunt iedere afbeelding bij ons uploaden en onze kunstenaar schildert jouw afbeelding/logo op jouw huisje.
Op welke grond komt het huisje

Er is veel politieke onrust in 3e wereldlanden. Wij bepalen per regio of wij bouwen op eigen grond of op de grond van een community centre, school of weeshuis. Zij zorgen samen met de gemeenschap voor goed onderhoud en voorkomen dat de huisjes kunnen worden afgenomen of er ineens huur betaald moet worden.

Wat zijn de eigenschappen
a) Erg stevig, ze zijn niet omver te krijgen.
b) Veilige deuren, de meeste lokale huisjes hebben geen deuren.
c) Vrij van insecten, dit is uniek voor huisjes in landen waar wij bouwen.
d) Wind dicht, dit is bijzonder voor een huisje waar wij bouwen.
e) 3.7 meter hoog. Zo blijft het koel in het huisje.
Wie krijgt een huisje

Wij bouwen de huisjes zelf met onze eigen lokale bouwteams en organiseren samen met lokale stamhoofden waar het huisje gebouwd gaat worden en wie er in gaan wonen. De bewoners helpen zelf mee met de bouw van hun huisje zodat ze in het vervolg weten hoe het moet. Hierdoor kunnen ze ook hun dorpsgenoten helpen met het bouwen van een huisje. Wij bouwen dus niet alleen een huisjes, wij leren de bevolking hoe een huisje te bouwen.

Waar wij de bouwmaterialen inkopen

Wij kopen de materialen op de lokale markt. Hiermee voorkomen we dat we onderdelen en materialen gebruiken die onvervangbaar zijn omdat deze niet op de lokale markt worden aangeboden.

Wij stimuleren zelfredzaamheid

Wij bouwen niet alleen huisjes, wij leren de lokale bevolking hoe een huisje te bouwen. Hierdoor kunnen ze hun buren helpen met het bouwen van een ‘thuis’.

Een weeshuis is onmisbaar!

Ouderloze kinderen en kinderen voor wie de ouders zelf niet kunnen zorgen groeien op zonder liefde, educatie en onderdak. Om verweesde en verlaten kinderen een liefdevol thuis en een veilige toekomst te bieden zetten wij weeshuizen op. Per weeshuis zorgen zes vrijwilligers voor de opvang, educatie en begeleiding van 80 kinderen.

Help mee

Doneer een unieke Rondavel.

Doneer een rondavel met jouw foto of tekst en kies zelf de kleur van de rondavel. Je ontvangt een foto van het door jou ontworpen huisje.

Doneer een unieke Blokwoning.

Doneer een blokwoning met jouw foto of tekst en kies zelf de kleur van het huisje. Je ontvangt een foto van het door jou ontworpen huisje.