Gezondheid

Focus op gezondheid is een effectief medicijn!

Iedere dag sterven er ruim 15.000 kinderen jonger dan 5 jaar aan oorzaken die eenvoudig vermeden hadden kunnen worden. Het verbeteren van de gezondheid van kinderen is een belangrijke doelstelling van Stichting 168 Million. Sinds onze oprichting hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van vaccinatie, bevordering van borstvoeding, de strijd tegen hiv/aids en ondervoeding.

Wij focussen ons op gezondheid bij het begin van de zwangerschap tot het 18de levensjaar van een kind. De gezondheid van moeders en pasgeboren baby’s zijn extreem belangrijk. 44% van de sterftegevallen bij kinderen gebeurt in de eerste levensmaand.

Wat wij bieden

Vaccinatie pakket - € 24,00

Iedere drie minuten sterft er een baby aan tetanus. Terwijl de ziekte vrijwel verdwijnt in ontwikkelde landen, lijden jaarlijks 140.000 pasgeboren babies en meer dan 30.000 moeders in ontwikkelingslanden aan deze vreselijke ziekte.

Inhoud Vaccinatie pakket:
– 60 doses poliovaccin
– 160 doses tetanusvaccin
– Zeep
– Klinische doekjes

Doneer nu

EHBO set - € 24,00

In noodsituaties vindt onze gezondheidswerker in deze tas de belangrijkste basisuitrusting. Dit EHBO-set maakt ook deel uit van de uitrusting van onze gezondheidsstations en ondersteunt het werk van de verzorgers.

Inhoud EHBO-set:
– Gips
– Gaas
– Zeep
– Verbandklemmen
– Pleisters
– Plastic handschoenen
– Aspirine
– Jodiumoplossing
– Oogzalf
– Medische schaar
– Klinische doekjes

Doneer nu

Hygiene set - € 79,00

Een waterzuiveringstablet biedt tot wel vijf liter schoon drinkwater en het regelmatig toedienen van ontwormingstabletten met het werkzame bestanddeel mebendazol helpt snel en is erg goedkoop.

Elke waterzuiveringstablet biedt vier tot vijf liter schoon drinkwater. Deze zijn een onmisbaar onderdeel van de support aan mensen in nood. Vooral in vluchtelingenkampen en schuilplaatsen verspreiden diarreeziekten zich snel. Drinkwatervoorziening en hygiëne zijn van vitaal belang voor de gezinnen.

Kauwtabletten tegen worminfecties helpen de voedingsstatus van kinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Omdat de parasieten de kinderen van belangrijke voedingsstoffen beroven en ze sneller moe maken. Tegelijkertijd worden kinderen gevoeliger voor andere ziekten. Het regelmatig toedienen van ontwormingstabletten met het werkzame bestanddeel mebendazol helpt snel en is erg goedkoop.

Inhoud Hygiene Set:
– 10.000 waterzuiveringstabletten
– 1500 ontwormtabletten
– Zeep
– Aspirine

Doneer nu

Malaria set - € 29,00

Ondanks de vooruitgang in de strijd tegen malaria sterven 800.000 kinderen jaarlijks aan Malaria. Typische symptomen zijn hoofdpijn, vermoeidheid en spierpijn. Recidiverende gewelddadige aanvallen van koorts kunnen dodelijk zijn. Malaria is te genezen! Maar slechts 1 op de 3 kinderen krijgt op tijd medicatie.

Inhoud Malaria set:
– 360 ACT-combinatiepreparaten
– 25 Malaria testers
– Klinische doekjes

Een kind ontvangt 2 keer per dag een ACT-preparaat. Dit 3 dagen lang. Kortom, een kind heeft 6 ACT-preparaten nodig om te genezen.
Dit pakket redt zeker 60 levens.

Met de malaria-testers kunnen diagnoses ter plaatse worden gesteld om zo snel mogelijk met levensreddende ACT-therapie te beginnen.

Doneer nu

Crisis pakket - € 19,00

Oorlog en crisis drijven meer en meer kinderen en hun gezinnen uit hun huizen dan ooit tevoren. Dit pakket is samengesteld om ernstige koorts en verkoudheden te bestrijden.

Inhoud Crisis Pakket:
– Dekens
– 300 waterzuiverende tabletten
– 25 Zakjes ORS (suiker-zoutmengsel dat snel helpt bij levensbedreigende diarree, vooral bij zuigelingen)
– 25 zakjes pinda-pasta voor ondervoeding
– Pleisters
– Aspirine
– Jodiumoplossing
– Klinische doekjes

Doneer nu

Iedere drie minuten sterft er een baby aan tetanus.

Steun nu – Doneer een vaccinatie pakket en bescherm 220 kinderen tegen polio en tetanus.