Eén onverwoestbare bal brengt gedurende 25 jaar velen duizenden kinderen speelplezier. De bal heeft geen pompje nodig en bespaart ruim 260 kilo aan afval dat reguliere donatie ballen zouden veroorzaken.

Dé innovatie van algemeen nut

De onverwoestbare bal is ontworpen voor recreatief spelen op hardere oppervlakken zoals straten, rotsachtige landschappen, schoolpleinen, vuile gebieden maar is ook geweldig voor op gras en kunstgras. De bal is gemaakt van een prettig materiaal dat niet kan scheuren of lek kan raken zoals reguliere ballen. De onverwoestbare bal heeft dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als een standaard maat 5 bal. De bal kan niet alleen voor voetbal maar ook voor korfbal, basketbal, volleybal en andere balsporten worden gebruikt.

Hoe werkt het

Het bereik van één onverwoestbare bal
Eén onverwoestbare bal brengt gedurende de jaren 3 tot 4 duizend kinderen plezier. De bal wordt veelal in groepen gebruikt en gaat meerdere generaties mee.
Levensduur onverwoestbare bal
Wij garanderen dat de onverwoestbare bal minimaal 25 jaar mee gaat.
Geen vervuiling

Iedere onverwoestbare bal bespaard ruim 260 kilo aan aanval dat door reguliere ballen zou worden veroorzaakt. Als voetballen lek gaan en niet meer te repareren zijn worden deze weggegooid en zorgen ze voor afval. De onverwoestbare bal gaat minstens 25 jaar mee. In Afrika is er bijna geen voetbalveld te vinden die niet vol met stenen ligt, dus reguliere ballen gaan nog veel korter mee dan in Nederland. Er zijn heel weinig ballen, dus deze worden heel intensief gebruikt en rollen de hele dag door. De gemiddelde levensduur van een bal in Afrika is 2 weken. Voor elke onverwoestbare bal zullen er dus voor 650 voetballen minder worden weg gegooid. Deze bal is gemaakt van een cross-linked gesloten celschuim waarmee de bal extreme omstandigheden kan weerstaan.

Waar kan de onverwoestbare bal gebruikt worden
De onverwoestbare voetbal staat voor plezier bij kinderen veelal in arme gebieden, vluchtelingenkampen, rampgebieden, oorlogsgebieden, sloppenwijken en op straten.
Geen pomp nodig

Deze bal heeft geen pompje nodig doordat er geen binnenbal in zit die opgepompt moet worden. In ontwikkelingslanden zijn er vrijwel geen ballen om mee te spelen, laat staan pompjes om een bal op te pompen, daarom is de onverwoestbare bal een fantastische uitkomst.

Duurzame productie

Een voorwaarde voor sociale ontwikkeling is dat wij zorgvuldig omgaan met grondstoffen en hulpbronnen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en milieu, zowel nu als in de toekomst. Wij produceren duurzaam en milieubewust.

Help mee

Doneer een onverwoestbare bal

De bal gaat minimaal 25 jaar mee. Jouw donatie brengt duizenden kinderen generaties lang plezier.

Sport & Educatie

Wij hebben een Sport & Educatie project waarin de onverwoestbare bal centraal staat.