Voeding

Voeding is cruciaal

Goed gevoede mensen zijn gezonder, productiever en kunnen effectiever studeren en werken. Ondervoeding werkt verwoestend en is verantwoordelijk voor meer dan een derde van de sterfgevallen bij kinderen in ontwikkelingslanden. Ondervoeding staat bekend als de onzichtbare noodsituatie, omdat de ernstige gevolgen veelal verborgen blijven.

Hongersnood of oorlog zijn maar deels de reden waarom kinderen aan ondervoeding sterven. Door ondervoeding raken kinderen verlamd en dat maakt ze extra gevoelig voor ziektes, het verzwakt hun intellectuele capaciteiten, vermindert de motivatie en ondermijnt productiviteit.

Ondervoeding onder de leeftijd van vijf jaar laat fysieke littekens en psychisch letsel na. De eerste 1000 levensdagen van een kind zijn beslissend. Het is cruciaal ondervoeding te vermijden omdat het nooit meer volledig te genezen is. Het houdt armoede in stand.

Wat wij doen

Wij overwinnen ondervoeding door; het promoten van borstvoeding gedurende de eerste zes levensmaanden en de bescherming van de rechten van vrouwen en meisjes. Kinderen van moeders zonder opleiding lopen twee keer zoveel kans om als kind te sterven, dan kinderen van moeders die minstens vier jaar onderwijs gevolgd hebben.

Ruim 820 miljoen mensen zijn ondervoed, dat is 1 op de 9.

Steun nu – Met ieder € 3 krijgen 8 kinderen een maaltijd.