Tussen 2017 en 2020 hebben wij dankzij donaties meer dan 1.000.000 mensen in nood voorzien van schoon drinkwater.

Leven zonder water is onmogelijk

Ruim 1 miljard mensen heeft geen toegang tot drinkwater en 3 miljoen kinderen sterven jaarlijks door een gebrek aan drinkwater. 60 miljoen kinderen kunnen niet naar school omdat ze dagelijks water moeten halen.

Hoe werkt het

Welk bedrag gaat naar het project
Wij willen benadrukken dat stichting 168 Million géén winst maakt. Jouw donatie gaat voor 100% naar hulpprojecten voor mensen in nood.
Op welke grond komt de waterput
Dit is belangrijk gezien de politieke onrust die er vaak is. Als wij dit niet goed uitdenken kan het zo maar zijn dat een waterput niet gebruikt mag worden door de mensen voor wie het bedoeld is of dat er zelfs gebruikerskosten betaald moeten worden.
Waar wij de onderdelen aanschaffen
Wij kopen de onderdelen op de lokale markt. Hiermee voorkomen we dat we onderdelen gebruiken die onvervangbaar zijn omdat deze niet op de lokale markt worden aangeboden.
Het bereik van een waterput
Iedere waterput helpt een gemeenschap van gemiddeld 1300 mensen aan veilig drinkwater.
Water is educatie
Doordat kinderen niet meer dagelijks uren hoeven te lopen voor water krijgen ze de mogelijkheid om naar school te gaan. Iedere waterput zorgt ervoor dat gemiddeld 16 kinderen uiteindelijk daadwerkelijk naar school gaan wat niet mogelijk had geweest zonder deze waterput.
Water is werk
Een waterput moet onderhouden worden en heeft een beheerder nodig. Meestal een vrijwilliger maar soms moeten wij iemand aannemen. Ons team legt de dorpsbewoners uit hoe een waterpomp aan te leggen. Het resultaat is dat de dorpsbewoners in het vervolg ingehuurd kunnen worden door andere dorpen om aan hen uit te leggen hoe een waterput aangelegd moet worden.
Water is economie
Door het water ontstaan er agrarische kansen. En dit zijn er véél. Deze kansen zorgen voor werk! Een waterput zorgt gemiddeld voor 106 banen. Door de aanleg van een waterput hebben dorpsbewoners tijd om te gaan werken doordat ze geen uren meer naar een waterbron hoeven te lopen.

Eén waterput zorgt naast drinkbaar water voor gemiddeld 106 banen én heeft als resultaat dat gemiddeld 16 kinderen naar school kunnen omdat ze niet dagelijks water hoeven te halen.

Ontwerp een waterput

Let op:
Door de grote vraag naar unieke ontwerpen leggen wij vanaf 01/01/2021 geen gepersonaliseerde waterputten meer aan. U kunt wel waterputten blijven doneren, echter kiest 168 Million het ontwerp. 

Ontwerp jouw waterput

Wij zetten jouw design om in een ontwerp.

Aanleg van de put

Binnen 3 weken realiseren wij de put.

Ontvang de foto

Wij maken foto’s van jouw unieke waterput.

Help mee

Doneer een waterput

Doneer een waterput met jouw foto of tekst en kies zelf de kleur van de put. Je ontvangt een foto van de door jouw ontworpen put.

Inspiratie

Bekijk enkele van de vele waterputten die door onze supporters zijn ontworpen en aangelegd.