Sport & Educatie

Met dit project stellen wij scholen in staat kinderen te laten leren door middel van sport. Duurzaamheid staat centraal in dit project en we nemen maatregelen om dit project jarenlang door te kunnen zetten. We zorgen voor onverwoestbare ballen, duurzame veldjes en duidelijke en effectieve educatie-middelen voor de leraren.

Hoe wij dit doen

Wij selecteren scholen die financieel niet in staat zijn om zelf hun eigen materialen in te kopen en geen eigen veld kunnen aanleggen. Wij gaan een samenwerking aan waarbij wij hen van materialen voorzien en zij het vak ‘sport-educatie’ aan hun curriculum toevoegen. De leraren die het vak ‘sport-educatie’ zullen geven, zullen door ons opgeleid worden. Ook ontvangen zij een voetbaleducatie gids. In deze gids staat alles over hoe zij kinderen vaardigheden moeten bijbrengen middels sport. Deze gids bevat tal van voetbaloefeningen en spelletjes.

 

Projectplan Educatie & Sport

Waarom de meeste sportprojecten in Afrika klem lopen en de oplossing die wij hiervoor hebben.

18.000+

kinderen vallen onder ons Projectplan Educatie & Sport

200.000+

kinderen hebben toegang tot speelmaterialen

3.000+

kinderen ontvangen dagelijks basisonderwijs

Sport brengt mensen samen.

Guido Friedrich is opgegroeid met het Ajax systeem; ‘Studeren moet, voetballen mag’. Guido heeft zijn ervaring als docent en Ajax Scout op papier gezet in een ‘Education Guide’. Deze ‘guide’ wordt deels gebruikt als basis voor Sport & Spel als onderdeel van de educatie.

Net als in ontwikkelde landen is er ook sporttalent in ontwikkelingslanden. Helaas zijn er geen scouts ter plaatse en een kans op een sportcarrière wordt hierdoor ontnomen. Guido heeft een Scouting boek ontwikkeld dat door docenten gebruikt kan worden om te bepalen of leerlingen beschikken over een uitzonderlijk sporttalent.

Bekijk de Educatie gids
Bekijk het scouting boek

Help mee

Doneer één onverwoestbare bal

Deze bal is onverwoestbaar en heeft nooit een pomp nodig. Voor gebruik op de ruigste landschappen. Eén bal gaat minimaal 25 jaar mee en brengt duizenden kinderen plezier.

Doneer één voetbal

Met één bal geef je honderden kinderen de mogelijkheid plezier te maken.Vanaf 150 ballen kun je een door jou gekozen logo of tekst op de bal laten drukken.