COMPLIANCE

Humanitair werk doen is een voorrecht. Het hooghouden van onze goede naam is daarbij essentieel. Op deze pagina vind je alle relevante keuringen waar wij aan voldoen en organisaties waar we bij aangesloten zijn.

CBF Erkenning

De Erkenning van het CBF is voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Circa 85 procent van het particuliere geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een CBF erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

In de top 5 snel groeiende goede doelen.

Wij zijn trots in de top 5 snel groeiende organisaties van het CBF te staan. Wat deze snelle groei organisatorisch met zich meebrengt staat helder omschreven in dit artikel van het CBF.

ANBI status

Met de ANBI status tonen wij aan dat onze activiteiten het algemeen belang dienen. Met een ANBI status weet de donateur zeker dat een donatie naar het algemeen belang gaat en er géén winstoogmerk is binnen de organisatie.

Goede Doelen NL

Stichting 168Million is aangesloten bij Goede Doelen Nederland. Dit is een branche organisatie voor goede doelen binnen Nederland. GDNL zet zich in voor transparantie en verantwoording van goede doelen om te zorgen voor een maatschappelijk draagvlak en vertrouwen bij de donateur. Door middel van het lidmaatschap van GDN kan 168 Million met andere grote goede doelen zich gezamenlijk inzetten om de goede doelen branch te verbeteren.

Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma

UNDP (United Nations Development Programme) is de centrale en coördinerende organisatie in het VN ontwikkelingssysteem en wordt gewaardeerd vanwege zijn vermogen om verschillende partners bij elkaar te brengen. Stichting 168 Million is als erkent leverancier en ontwikkelingspartner aangesloten bij de UNDP.

Transnational Giving Europe

Transnational Giving Europe is een netwerk van prestigieuze filantropische instellingen die internationaal samenwerken om donaties aan goede doelen in Europa te bevorderen en omvat 21 landen. Door partner van het netwerk te zijn, kunnen non-profitorganisaties in Nederland geld inzamelen in het buitenland, waardoor de fiscale barrières die nog steeds bestaan in Europa worden overwonnen. Meer leden in verschillende landen betekent meer mogelijkheden voor internationale donaties waardoor meer mensen kunnen worden geholpen.

In Nederland verloopt het TGE netwerk via het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vagen over onze aansluiting bij het TGE netwerk kun je stellen via tge@cultuurfonds.nl

Webwinkelkeur

De WebwinkelKeur staat voor een betrouwbare en klantvriendelijke webwinkel. Wij voldoen aan de strenge eisen van WebwinkelKeur. Onze identiteit is gecontroleerd en het staat iedere klant vrij een klantbeoordeling te plaatsen welke onafhankelijk gemodereerd wordt door WebwinkelKeur.

Verantwoorde productie

Wij schenken uitsluitend producten die grondig getest zijn voor langdurig gebruik. Wij produceren in partnerfabrieken die wij jaarlijks bezoeken. Onze strenge controle draagt eraan bij dat de producten van 168 Million duurzaam zijn.

Kwaliteitsinspecteur

Jaarlijks reizen onze kwaliteitscontroleurs naar partnerfabrieken om een controles uit te voeren.

Opleiden productiemedewerkers

Aan de productieband werken collega’s die door ons zijn ingewerkt en onze standaarden kennen.