Projecten in Nederland

Wat we doen

Er zijn in Nederland ruim 1 miljoen mensen die dagelijks de gevolgen van armoede ondervinden. Samen verzachten we de gevolgen van armoede en zetten we ons in om armoede in Nederland te stoppen!

Veel mensen met financiële problemen zijn afhankelijk van de hulp van lokale organisaties. Zo zijn er organisaties die het voor kinderen mogelijk maken te gaan sporten of hulp bieden om een warme maaltijd op tafel te zetten. Denk ook aan de vrijwilligers die zich inzetten om mensen met schulden te helpen met hun administratie. Stichting 168 Million geeft financiële steun aan lokale initiatieven in Nederland.

Voedselhulp | lokale voedselbanken

Steeds meer huishoudens hebben moeite om hun boodschappen te betalen. Huishoudens die al elke euro moesten omdraaien krijgen het door de inflatie nog zwaarder. Zij hebben de steun van lokale hulporganisaties hard nodig. Hulporganisaties helpen door middel van een voedselpakket, bonnen om bij een supermarkt boodschappen te kunnen halen of bieden een maaltijd aan bij via een gaarkeuken. Steeds meer hulporganisaties kloppen aan bij Stichting 168 Million voor steun om voedselhulp te kunnen blijven aanbieden. Zij hebben extra geld nodig om bijvoorbeeld verse groenten, fruit en zuivel in te kopen als er niet voldoende voedsel via donaties binnenkomt.

Speelgoed

Steeds meer mensen moeten rondkomen van een klein budget en veel gezinnen leven rond de armoede grens. Ook beschikken meer mensen niet over fatsoenlijke huisvesting, voldoende eten en kleding. Hen ontbreekt het geld om speelgoed aan te schaffen voor hun kinderen. Terwijl kinderen onze toekomst zijn.

Voor deze kinderen is een cadeau met hun verjaardag of een cadeautje met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Om die reden wil 168 Million deze kinderen helpen en hun leven een beetje leuker maken!

Uitgestelde kinderfeestjes

In Nederland leven veel kinderen in armoede. Meer dan 300.000 om precies te zijn! De ouders/verzorgers van deze kinderen hebben geen (financiële) mogelijkheden om voor hun kind een kinderfeestje met hun vriendjes te organiseren.

Langdurig leven in armoede heeft blijvende impact op kinderen. Sociale uitsluiting, onzekerheid, het niet mee kunnen doen, niet gehoord worden. Landurige armoede geeft littekens. Het is van invloed op de persoonlijke en psychische ontwikkeling van een kind en vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid in het heden en in de toekomst. Wij zorgen ervoor dat deze kinderen ook een kinderfeestje krijgen, zodat zij tóch hun verjaardag met hun vriendjes kunnen vieren. .

Volledig transparant

Transparantie is onze prioriteit. Onze donoren, partners en supporters moeten altijd weten waar het geld naartoe gaat en hoe het werk voor mensen in nood verloopt.